Wednesday, February 16, 2011

Ilk Hangi Yemek Verilmeli

Ilk vereceginiz yemek kolay hazmedilen ve alerjik tepkime gosterme riski en dusuk olanlar olmali. Avokado, Tatli Patates, Muz. Eger bebeginiz buyukse yogurt. Ama en dogru ilk yemek doktorunuzun soyledigidir.

Alerjik Reaksiyonlar

Kusma
Mide bulantisi
Gaz
Ishal
Surekli bagirsak hareketleri
Karin agrisi
Yatagi islatma
Oksurmek
Hapsurma
Nefes almakta zorluk
Astim
Burun tikanikligi
Gozlerde sislik
Dudaklarda sislik
Ciltte beliren kizarikliklar
Popoda pisik
Vucutta kasinti
Egzema
Agizda yara
Basagrisi
Yorgunluk belirtileri
Sok
Olum (bunu yazmak hosuma gitmesede listede oldugu icin yazdim. umuyorum hickimsenin basina gelmez)

Yemeklerle Tek Tek Tanistirma ve Alerji

Eger bebeginiz daha onceden seftali yemediyse, seftalili yogurt vermeyin. Once yogurt verin, daha sonra seftali verin, eger hic bir alerjik tepkime gostermezse daha sonra seftalili yogurt verin. Onemli olan bebeginiz alerjik tepkime gosterecekse hangisine gosterdigini bilmek.
Her yeni yemekle tanistirdiginizda bebeginizi 4 gunluk bir izleme surecinde tutmalisiniz. Her yemek belirsiz alerjik tepkimelerle ortaya cikabilir. Eger cok dikkatle incelemiyorsaniz gozunuzden kacirablirsiniz. Gerci bazi belirtiler soguk alginligi ya da benzeri hastaliklarin belirtileriyle karistirilabilir. Emin olmak icin muhakkak doktorunuza basvurunuz.
Alerjik tepkime vucudun herhangi bir yerinde ortaya cikabilir. En yaygin olarak mide bulantisi, ishal, burun akintizi, hapsurma, ciltte lekeler olarak gorunur.